Nimi: Siru
Rotu: suomenlapinkoira (ns. "virallista linjaa", ei rekisterissä)
Sukupuoli: narttu
Syntymäaika: syyskuu 2008
Väri: musta merkein

Siru on ensimmäinen suomenlapinkoiramme. Se tuli meille jouluna 2008 ja on maailman paras kainalokoira. Siru on iloinen ja hyväntahtoinen hömpsöttelijä, se tulee kotiin tullessa aina ovelle vastaan häntä heiluen ja ensimmäinen eteen sattuva esine suussa, oli se sitten pallo, hanska taikka lelu. Sillä on hieman valikoiva kuulo, pohjaton ruokahalu ja erinomaiset unenlahjat, useimpina öinä voi sängyn alta kuulla äänekkään kuorsauksen.

Siru rakastaa agilityä, mutta valitettavasti se usein tekisi mieluummin omia ratojaan kuin niitä mitä ohjaaja olisi suorittamassa. Ja koska agility ei varsinaisesti ollut emännän lempilaji, siirryimme muiden puuhien pariin. Hakumetsässä Siru on elementissään kunhan muistaa myös tulla pois sieltä. Lampailla Sirun kanssa ollaan käyty pariin otteeseen. Ensimmäisellä kerralla se yritti tehdä lampaista paistia, mutta toisella yrityksellä parin vuoden päästä se esitti jopa vähän paimennuksen tapaistakin.

Siru saa täyttää meillä onnellisen sohvakoiran virkaa, vaikka pääsee toki säännöllisesti puuhastelemaan kaikenlaista aktivointimielessä.